Telewerken
weetje

Thuiswerk als troef bij rekrutering

Leen Martens16 februari 2022
Nu thuiswerken niet langer verplicht is, rijst de vraag: Gaan we door op de ingeslagen weg of wordt het straks weer ‘business as usual’? De meeste bedrijven zien het voordeel van telewerken in, en sterker nog, spelen het uit als extra troef bij de rekrutering. Daarnaast is het ook voor de huidige werknemers steeds vaker een belangrijke voorwaarde om te blijven.

Nieuwe werknemers aantrekken

Het loon en de jobinhoud primeren nog steeds, maar thuiswerk kan een belangrijke factor zijn voor een kandidaat om te kiezen voor een nieuwe werkgever. Uit recent onderzoek van SD Worx blijkt zelfs dat de mogelijkheid om af en toe eens thuis te kunnen werken, voor een derde van alle medewerkers in de top drie van bepalende factoren staat om te kiezen voor een nieuwe werkgever. 

Telewerk komt vandaag de dag in elk sollicitatiegesprek aan bod en kan, mits er een duidelijke strategie achter zit, echt een meerwaarde vormen binnen het HR-beleid van een bedrijf. Niet alleen dient uitgewerkt te worden wanneer thuiswerk mogelijk is, maar ook hoe het zit met eventuele compensaties en de combinatie werk-privé. 

Engagement bestaande medewerkers

De zoektocht naar mensen is drukkender dan ooit. Maar ook om medewerkers te behouden, blijkt telewerk een troef. Bij Synergie Belgium, moederbedrijf van S&you Belgium werd reeds een thuiswerkbeleid uitgewerkt. “Onze medewerkers van het hoofdkantoor konden al langer één dag per week thuiswerken. Tijdens corona hebben we heel wat voordelen van thuiswerken kunnen vaststellen. Toch blijft een verbinding met het bedrijf en de collega’s ook belangrijk. Voortaan mogen medewerkers van het hoofdkantoor twee dagen per week van thuis uit werken, en de medewerkers in ons commercieel kantorennet mogen een dag thuiswerken. We voorzien hier ook een extra telewerkvergoeding voor.”, aldus Véronique Van de Peer, HR Manager Synergie Belgium. 

Conslusie

Wie in de “War For Talent” dus een streepje voor wil hebben bij kandidaten kan zich maar beter focussen op het uitwerken van een constructief thuiswerkbeleid. Dit zal zowel de aantrekkingskracht op nieuwe kandidaten als de tevredenheid van de huidige werknemers ten goede komen.

Meer weten over thuiswerken of welke troeven belangrijk zijn bij de zoektocht naar nieuwe medewerkers?

Contacteer een HR Business Partner van S&you. We helpen u met plezier verder bij uw vragen.  

Meer blogs die je misschien interesseren

outsourcing
tips 28 maart 2024

De kracht van Outsourcing in HR

In dit blogbericht duiken we dieper in op het concept van outsourcing, met speci...

veilig fietsen
tips 23 januari 2024

8 tips voor een veilige rit met je fiets en elektrische step

Het natte winterweer is in het land en de ochtenden en avonden zijn donker. In d...

solliciteren
tips 06 juli 2023

Waarom een werving- en selectiekantoor inschakelen als kandidaat?

Waarom kies je bij het solliciteren voor de hulp van een werving- en selectiebur...